Thursday, November 09, 2006

Moeder natuur treed buiten zijn oevers

















Dinsdag werd een spannende dag. S'morgens kregen wij het bericht dat het schooldistrict besloten had de scholen tesluiten, geen school dus. Milo moest nog even in het dorp zijn en kwam tot de conclusie dat het water inmiddels wel erg hoog stond. De brug die normaal als eerste afsluit was maandagavond al afgesloten en volgens het geruchten circuit ging de andere (laatste brug) ook dicht. De weg die door de vallei van Carnetion naar Duvall loopt en van Duvall naar Monroe waren ook afgezet wegens wateroverlast. Dit zou betekenen dat we het dorp niet meer uitkunnen. Milo nam de juiste beslissing om thuis tegaan werken. Een hele goede trouwens want tegen 12 uur kwamen er een helehoop mensen in file terug naar huis. Enkele hebben het niet gehaald, waaronder verschillende buurmannen. Ik dacht dat het ook wel verstandig was om nog even voldoende boodschappen in huis tehalen voor een helehoop dagen. Blijkbaar was ik niet de enige. Zulke rijen heb ik nog nooit gezien, bij onze plaatselijk supermarkt. Ook kwam ik er achter dat de sluiten van de tweede brug de laatste keer 16 jaar geleden was en wel voor 3 dagen. Dus wij konden ons lol op. Met zijn vieren thuis, maar door dat de regen enigsinds minder werd, is de brug na 24 uur weer vrij gegeven. De meiden konden na 2 dagen schoolvrij ook vandaag weer met de bus naar school. Het water ziet er indruk wekkend uit, zoveel, maar diep in mijn hart ben ik blij dat er 1 brug weer toegankelijk is. Nog steeds zijn er nog vele wegen afsloten en zal het nog even duren voor alles weer vrij is, het blijft voorlopig regen, wel worden de temperaturen in de bergen lager, dus wordt dat sneeuw, waaruit voorkomt dat we minderwateroverlast hier zullen krijgen.

2 comments:

Anonymous said...

Ziet er inderdaad spannend uit zeg. 1 voordeel sinterklaas kan staks aanmeren bij je achtertuin, vanuit spanje! gr Ingrid.

Anonymous said...

Ziet er inderdaad spannend uit zeg. 1 voordeel sinterklaas kan staks aanmeren bij je achtertuin, vanuit spanje! gr Ingrid.