Saturday, December 10, 2005

In the spirit of X-mas


Nu de goedheiligman eindelijk ook hier het land uit is, is het in huize Schaap ook tijd geworden om de kerstman of Santa Claus zoals ze hem hier kennen binnen te halen. Dus vandaag aan de slag gegaan. De dames gingen vanochtend naar de Elfen-workshop op de school van Bo om te klussen en allerlei versiersel te maken (want het verhaal bij Santa is dat de elfen de kado's maken, zwarte Piet is onbekend hier) . Ondertussen ging ik maar eens aan de slag met de grote string lichtjes die we gekocht hadden, want ja, integreren betekent ook meedoen, dus ook wij aan de slag met het versieren van ons huis. Met gevaar voor eigen leven via het raam het dak beklommen en overal de lichtjes vastgemaakt. Amerikanen zijn wel slim want overal hebben ze dus wat voor, ook voor het snel monteren van lichtjes op je huis. Niks geen spijkers of nietjes, gewoon universele klemmen die je zowel tussen je dak als aan de dakgoot kan schuiven. Kind kan de was doen. Dus toen aansluiten en het geheel was de dagen daarvoor al compleet gemaakt met de versierde bomen en uiteraard mochten de rendieren niet ontbreken. Tevens hebben we vandaag binnen de kerstboom opgezet. Opgehaald bij een boertje ff verderop. Eén van nederlandse afkomst. Dus met de vrouw (al meer dan 40 jaar in de US) even gekletst en de meiden bij de paarden aan het kijken. Bleek dat ze voor de lol ook les geeft en paarden campen en trektochten organiseert op de trail waar we zomers ook op de mountainbike rijden, Bo helemaal enthousiast, dus binnenkort hebben we maar eens familieberaad of we het paardrijleven eens van dichtbij gaan meemaken. (Heb zelf ervaring met een broer die reed en elke zaterdag een uur in de wind stinkend gezellig thuis kwam van de manage). De boom is prima. vol met takken en in een perfecte vorm. Ik maar denken, wat kunnen ze die mooi kweken hier, maar als je dichterbij komt, dan zie je dat ze door een machine geheel in een perfecte kegelvorm geknipt zijn. Ben weer een illusie armer, maar wel een hele mooie boom rijker.

3 comments:

Anonymous said...

Ziet er erg gezellig uit, jammer dat jullie met kerst niet thuis zijn, anders had ik ff langs gekomen.

See you soon, ingrid

Anonymous said...

Het is net DenIlp....je doet al bijna niet onder voor het huis van Postuma..! wat betreft die stinkende paardenlucht, hoor ik daar jeugdigde frustraties over je kleine broer? Ik ben bang dat je er wederom weer aan moet geloven met je eigen kleine meid. Kan oom nog eens gaan paardrijden met zijn nichtje. Bo, lekker mee beginnen!
Pablo.

Anonymous said...

Ooo WAT MOOI, das wel ff wat anders dan hier op de Justpier!!! Ik moet Piet aansporem om de lichtslang MET KLEMMETJES!! dit jaar GOED op te hangen en NIET simpel gedraaid om de schutting, omdat dat zo makkelijk is!! Haha....Kijk uit naar jullie komst!!!
XXXW