Thursday, December 15, 2005

Niemand gewond, alleen auto en een ego...


Tja, wat moet je er nog van zeggen. Het kan iedereen dus gebeuren en ook ons. Vanochtend ging rond 9:30 mijn telefoon en had in een Jacqueline in alle staten aan de lijn die de onvergetelijke woorden sprak: "Ik heb iemand aangereden!!!!" en toen haar verdriet even liet gaan. Dus na de eerste geruststellende woordjes toch maar even wat details gevraagd. Een aanrijding dus, en een redelijke fikse want de Mountaineer wilde niet meer voor of achteruit. Met een "ik kom eraan" alles op kantoor laten vallen en er snel naartoe gereden. Eerst toch even op kantoor geinformeerd want je dan moet doen, want een europees schadeformulier kennen ze hier natuurlijk niet. Ondertussen ook 911 gebeld door iemand anders en toen ik aankwam was de agente (met zwarte zonnenbril die niet afging) al aan de slag om alles op te nemen en te regelen en de takelwagen voor onze SUV was al onderweg. Wat was er nu gebeurd? Wel, een klassiek verhaal van te laat naar links, dode hoek en een Toyota Camry die daar niet werd verwacht. Dus de klap en een Toyota die van voor tot achter in grote deuken en krassen zit en een Mountaineer waarvan de linker stuurstang was afgebroken, (twee voorwielen stonden in verschillende richtingen) en link- rechts spatscherm, bumper, gril en motorkap gescheurd en/of ontzet. Dom, dom, dom, dom.... kan niet tot een andere conclusie komen, maar zoals hierboven gezegd, kan iedereen overkomen. Geen sirenes, geen ziekenhuis, geen schrammetje dus na het betere papierwerk en wat telefoontjes naar de verzekeringsboer de auto opgeladen in de takelwagen en naar de "bodyshop" gebracht. Nu dus maar even afwachten of het chassis niet ontzet is. Gelijk de verzekering geregeld en de claimprocedure opgestart. De aansprakelijkheidsverzekering neemt gelukkig de andere auto voor zijn rekening en de autoverzekering onze eigen auto... (lang leve all risk) maar er is nog steeds een kleine kans op een total-loss. Geluk bij een ongeluk is dat we over 6 dagen naar Nederland komen en als we geluk hebben komen we 4 Jan terug en zien we er geen barst meer van.

3 comments:

Anonymous said...

Balen joh, je zal wel onwijs geschrokken zijn. Gelukkig geen lich. letsel. Anders had je toch de kerst in Duvall moeten vieren (geintje)He jacq, sterkte ermee en we zien jullie zeer binnenkort.
liefs Ingrid en de rest vd fam.

Anila said...

Wat een schrik , gelukkig is het alleen maar de auto .....
Succes en duimen dat alles met een sisser afloopt!
Goede reis alvast.

Anonymous said...

DAR is wel ff schrikken....gelukkig een STEVIGE auto...niet zo'n kleintje als je hier had....Maar wel trillende beentjes denk ik??!

We zien jullie spoedig!

XXXW