Wednesday, August 24, 2005

De Zwemtest

Zoals al eerder beschreven, waren we vanmiddag naar het strandje geweest. Samen afgesproken met Marisca en dochtertje Maite. Alles gezellig, samen spelen in het zand, aan Lake Washington. Lekker veilig ook, want het meer was van de kant af, afgebakend met lijnen en toezicht door 2 life guards. Het was afgebakend in 2 delen en in het tweede gedeelte lag een groot vlot met een trapje, waar je naar toe kan zwemmen. Als gezin waren wij hier al eerder geweest, voor de schoolvakantie. Geen afgebakende lijnen en geen life guards. Bo onze goede zwemster was met Milo samen naar het vlot gezwommen. Een uitdaging voor Bo in het toen erg koude water met stroming. Vandaag zag zij de uitdaging weer. Dus als moeder moest ik er dus aan geloven. Het kon, want Marisca kon Nova in de gaten houden. Dus hup onder de lijn door en zwemmen........ Maar nog geen 3 slagen en er werd omgeroepen door de life guard met luidspreker, "heeft ze een zwemtest gedaan vandaag"? Hu??? Wat is dit nu weer, onze Bo heeft haar NL Zwemdiploma, zowel A als B. Ik zeg tegen Bo, ik ga wel even heen. Maar hier werd verwacht dat Bo omdat ze nog geen 13 jaar is, een zwemtest moet doen, voor ze naar het andere gedeelte gaat. Of ze even borstcrawl en rugcrawl wil doen langs de lijn over de lengte van het strandje. Ik de life guard proberen duidelijk temaken dat Bo 2 zwemdiploma's heeft, goed kan zwemmen, en dat ze in Nederland eerst leren schoolslag zwemmen en daarna pas leren crawlen. Nou toch een test doen dus. Bo schoolslag zwemmen, ja.... de borstcrawl wilde ze ook nog even zien. Bo hield het voor gezien, voor haar was de uitdaging naar het vlotzwemmen eraf. En gelijk geef ik haar. De volgende keer wordt het een leugentje om best wil......De zwemtest is dan al afgelegd als daar naar gevraagd wordt.

1 comment:

Anila said...

Wat een domper geeft zoiets he...NL is een van de weinige landen waar de schoolslag de eerste verplichte slag is ..de meeste landen nemen de crawl omdat daarmee het snelst uithoudingsvermogen wordt opgebouwd.....
Moet je nagaan , in NL kiezen veiligheid voor alles want dat is wel het voordeel , tegen de tijd dat ze goed kunnen zwemmen zit het erin gebeiteld!