Monday, October 31, 2005

Trick or treat !!!!!!!


De allereerste Halloween in Amerika, vanmorgen begon het feest. Nova mocht verkleed naar school, waar ze een Halloween Party hadden. Ik had mijzelf opgegeven als moeder om wat tehelpen. De tafels waren gedekt in 1 lange rij met papieren bordjes, servetjes, en een pakje drinken. Dit alles in Halloween stijl. Ook was er meegebracht fruit, kleine cakes etc. door alle ouders. Na de snacktime was het spelletjes spelen, pompoenen schilderen, gezicht laten beschilderen. Nova vond het allemaal erg leuk dat ik aanwezig was. Na alle kinderen te hebben beschilderd op de wang, van spinnetjes tot dino's en zonnetjes, ben ik tijdens de buitenspeel pauze vertrokken. Vanmiddag brak de rest van Halloween los. het begon in het dorp waar alle winkels snoep klaar hadden liggen. Dus uit school vandaan, Bo verkleden en op naar het dorp. Nu is het de bedoeling dat de kinderen trick or treat roepen en dan een snoepje krijgen. Daarbij hoort natuurlijk ook 'dank je wel' en soms ook nog Happy Halloween! Dus dat hadden we snel door. Alle kinderen waren verkleed, soms ook de ouders, en de kleine broertjes of zusjes in een draagzak en het was een drukte van jewelste. En Bo en Nova komen natuurlijk ook weer bekenden van school tegen. Dus na een uurtje weer naar huis. Warm eten en toen deel 2 in onze buurt. Milo was dit keer de gelukkige, inmiddels begon het teregenen en kwam het met bakken uit de lucht. Bij ons aan de deur was het niet echt druk, dit waarschijnlijk door de regen. Sommige buren hadden de veranda veranderd in spookachtige huizen, met rook en enge geluiden. Andere hadden versieringen met pompoenen net als wij overigens. De meiden hebben heel wat opgehaald. Net als met Sintmaarten. De komende maanden zijn wij voorzien van snoep.

3 comments:

Anila said...

Ze zien er schitterend uit Jacq , je hebt eer van je werk!

Anonymous said...

Geweldig wat een happening...!
De voorpret en de dag opzich, zowel voor kind als ouder begrijp ik. Genieten dus. Dan is ons st.Maarten maar kleinschalig.
Pablo

Anonymous said...

LEUKER dan st. Maarten.....inderdaad VEEL meer voorpret en verkleed "op pad", wat is voor een kind nu leuker dan verkleden en er OOK nog voor beloond worden....en MAMMA OP HAAR BEZEM toezicht houden???

XXXW