Thursday, January 13, 2005

Alles draait om een nummertje


"Vetrouwen" is een onbekend begrip in de Amerikaanse economie. Alles draait en is gebaseerd op zekerheden en als je daar niet aan kunt voldoen dan heb je een groot probleem. Een van de zekerheden is het Social Security Nummer, SSN, daarmee sta je voor de overheid geregisteerd en dus kunnen ze je altijd terugvinden. Zonder dat nummer kun je dus eigenlijk niets.
Nu hebben we dat nummer vorige keer dat we in de US waren al aangevraagd en we dachten dus dat het er zou zijn als we echt gingen verhuizen. Helaas. Het nummer is er nog niet en niemand bij de overheid kan ons vertellen hoe lang dat nog gaat duren. Daardoor loop je tegen het probleem aan dat je wel een mobile telefoon kunt krijgen maar even $1000,- borg moet neerleggen, dat je salaris door Microsoft niet uitbetaald kan worden, dat je geen TV kunt krijgen, dat je geen auto kunt kopen en nog veel meer. Amerika is het land van de mogelijkheden maar zonder nummertje geen mogelijkheid.

1 comment:

Anonymous said...

en nu dan??? Kunnen jullie ( nog ) niets kopen??!! Je bent daar dus een ECHT nummer!! Tja en er is een verschil tussen w8ten en............w8888888ten?!

Liefs Wilma