Saturday, January 22, 2005

Kleine catastrofe


Soms zit het mee, soms zit het tegen. Welnu vandaag was zo'n dag. Met frisse moed waren we vandaag van plan om de kamer van Bo te veranderen in een prinsessen kamer met de gebruikelijke kleuren, roze, paars, geel etc etc. Zou er prima uit komen te zien. We werden in de ochtend nog een beetje opgehouden door ons nieuwe speeltje, we hebben sinds gisteren ADSL thuis en met de webcam en wireless netwerk verbinding kunnen we iedereen een virtuele tour geven door ons huis.
Maar goed, nog even voor de lunch naar de "hardware store", je moet in een klein dorp de plaatselijke middenstand blijven steunen, en dan na het eten aan de slag. We brengen de spullen naar boven om te starten en Bo helpt uiteraard mee, want het wordt haar kamer. Zo ook het naar bovenbrengen van de roze verf. Halverwege de trap, die net als de rest van het huis bekleed is met smetteloos wit tapijt (je voelt hem aankomen), valt onze lieve dochter doordat ze een tree mist. Nog niets aan de hand, alleen de deksel van de pot roze verf was er in de winkel toch niet zo goed opgezet. Het gevolg 3 liter knal roze verf over het tapijt van onze trap.
Ik heb in tijden niet zo veel gevloekt. Dat moet je hier overigens niet te hard doen want ze zijn wel redelijk into the Lord hier. Snel de pot weer overeind, maar 80% van de inhoud lag over de trap. Snel met allerlei handdoeken, thee doeken, keukenrollen etc etc aan de slag om de 3 liter toch maar weer van het tapijt af te krijgen. Na 15 minuten toch maar even Bob gebeld, de huisbaas. Ehmmm, "we had a little catastrophy" begin ik mijn gesprek. Gelukkig Bob is de moeilijkste niet en hij had gelukkig advies om het ergste er vanaf te krijgen. De Rug-Doctor. Die snel gehuurd bij de plaatselijke Albert Heijn (Safeway genaamd) en wij aan de slag. De hele middag hebben we met een machine en emmers heet water getracht om te redden wat er te redden valt. En om 17:00 hebben we de strijd gestaakt en zijn we maar uit eten gegaan. Alle verf is wel weg, maar de zuurstokroze kleur zit en blijft in het helder witte tapijt hangen. Lijkt hier nu een beetje tante Til van de familie Knots, "een klodertje roze verf hiieeerrr, en een klodertje roze verf dddaaaarrrr....".
Maar het ziet ernaar uit dat het tapijt vervangen moet worden en dat heeft een professionele tapijtreiniger al aan Bob bevestigd. Tot die tijd hebben we een mooi roze tapijt en moeten we opletten wanneer we naar boven lopen. Het verven van de kamer van Bo stellen we even een weekje uit. Heb genoeg roze verf gezien voor een weekend.

2 comments:

Anonymous said...

Foto, Foto, Foto. Nee hoor geintje, maar moest wel lachen om hoe het geschreven is. Ik kan me voorstellen dat je gevloekt hebt, maar het belangrijkste is dat Bo niks heeft en jullie nu een mooie PRINSESEN trap hebben :-)). Ze zullen wel denken daar "rare gasten hoor die Hollanders".

Ik ben benieuwd hoe jullie huis er voor de rest uitziet, want aan de buitenkant oogt het nl grooooooot.

Groetjes van Maja en Folkert.

Anonymous said...

Jullie leven nu ECHT op een ROZE "wolk".......hahaha.....en eh......kun JIJ echt vloeken Milo.......HIER NOG NOOIT gehoord!!!!!!! Kun je de dingen toch beter door een ROZE bril bekijken hoor.....o, dat hoeft niet meer natuurlijk!!ahahaha....

Maar ....hoe zag Bo eruit, want DAT lees ik nergens??!!EN.....een hoop linnengoed ROZE!!!! 't IS EEN ECHT PRINSESSENHUIS!!!!!!WAUWWWWWWWWW!!!!!

Kus Wilma