Sunday, May 01, 2005

Koken voor echte mannen


Er zij sommige dingen die echt "guy stuff" zijn. Gemiddeld gezien hebben mannen de keuken niet echt centraal in hun prioriteiten lijst staan, maar op het moment dat het weer wat warmer wordt en de korte broeken uit de kast komen, dan beginnen de "survival" genen van de man op te spelen. Dan gaat hij "voor het voedsel" zorgen en dat gebeurd dan uiteraard met veel vuur, grote vlammen zoals alleen een echte man dat kan. Welnu in de US is alles groot en dus ook de BBQ en het vlees dat erop gaat. Vorige week kon ik mijzelf niet meer inhouden en wilde in de buurt bij de mannen niet meer achterblijven met onze 'kleine" kolen BBQ. Heb dus een 3 brander, gas BBQ , met 34.000 BTU en een zijbrander voor de sausjes gekocht. Formule 1 BBQ-en dus. Afgelopen week al een paar keer de fik erin gehad en de eerste steaks zijn al mals en "medium well" van de gril gekomen. Dus vanaf nu sta ik als een echte amerikaan in het weekend met de nodige professionele hulpmiddelen aan de BBQ en mag ik legaal de drie gasbranders de hitte eruit laten blazen........ Blijft leuk dat fikkie stoken.

2 comments:

Anonymous said...

Had een paar dagen niet gekeken op je site,maar zie dat ij jullie de belevinissen niet stil staan(beter)
Goed te lezen dat wat jullie meemaken! Wel erg patserig (volgens NL begrippen) die BBQ!
Maar ik begrijp dat je je gewoon aanpast aan het standaard.
Groeten ,Pablo

Anonymous said...

weer eens wat anders dan een kant en klaar BBQ van de gamma :-) rene