Tuesday, May 10, 2005

Kruisband probleempje


De afgelopen dagen werd mijn knie al minder pijnelijk en zeker met schoenen aan had ik al het gevoel dat er voortgang in zat mbt de stabiliteit. Toch werd ik gisteren weer even met de voeten terug op de grond gezet toen de uitslag van de MRI kwam. Mijn voorste kruisband is compleet afgescheurd en wappert nu ergens los in mijn knie. Dat was wel weer even een kleine tegenslag. Doktor Lee verwijst me nu door naar een orthopeet om te zien wat de volgende stappen kunnen zijn. Gelukkig is er op internet heeel veel info over kruisbanden te vinden, hier en hier o.a. Als ik op de websites moet afgaan zijn er eigenlijk drie opties. Ik herstel van zelf en leef verder zonder kruisbanden en begin nu een gepensioneerd leven, ik werk via fysiotherapy aan de omringende spieren zodat ik een aantal basissporten weer kan doen (lopen, fietsen, etc) of ik laat me opereren en de kruisband herstellen (een plastiek) en ga na een lange revalidatie weer het gewone sportieve leven in. De eerste stap is nu een afspraak bij de orthopeet en dan zien we weer verder. Heb het niet zo op operaties, heb al te veel OR's gezien in mijn leven, maar aan de andere kant een instabiele knie is ook niets. Eén ding is zeker, voetballen op kunstgras doe ik nooit van mijn leven meer.

2 comments:

Anonymous said...

Je mag dan wel OUDER worden pappa, maar om nu al "aan te schuiven" in de categorie GEPENSIONEERD????Ben je toch wel errug jong voor...vind IK!!

De operatie mogelijkheden van NU, zijn 100X beter dan vroeger en geeft je de een degelijke garantie weer als "normaal"te kunnen functioneren!

Met Fysiotherapie kun je een hoop bereiken, om de omliggende spieren te versterken, maar met het dan toch weer "ouder" worden kunnen er bepaalde klachten weer ontstaan en je ontevreden stellen met de lange behandelingen, die je dan hebt ondergaan of NOG STEEDS ondergaat.

Je bent NU NOG jong om een operatie te ondergaan en herstelt sneller als een ouder iemand...is MIJN mening en ook IK heb het TOTAAL NIET op operaties, maar soms "moet" je een overweging maken op een relatief normaal leven op JOUW leeftijd...

maar net wat je zegt....afwachten wat de Orthopeet ervan vind, want tenslotte is HIJ de SPECIALIST!!

VEEL KUSJES op de zere "wond" van Wilma en sterkte van Piet

Anonymous said...

Ik heb exact hetzelfde gehad, kruisband erdoorheen gepoeierd en 1 jaar zonder die kruisband gelopen...ik moest het maar met fysiotherapie doen...heb er gewoon mee doorgevoetbald in de A1, maar niet mijn gewenste niveau teruggekregen. Later heb ik op kunsgras ook mijn binnen en buiten menisci gescheurd. Toen vond ik het wel prima en heb ik bij Dr. Renard te enschede aangegeven dat dit niet langer zo gaat. Hij was erg positief en 2,5 week later ging ik onder het mes. Nu zit ik op 5 maanden en ben ik de looptraining alweer aan het hervatten, tevens werk ik al een beetje met de bal. Langzamerhand gaat het iedere keer een stuk beter. De revalidatie is niet prettig, maar het is gewoon doorbijten. Eind september is het weer verantwoord voor mij om weer te gaan voetballen. Van die optie ga ik zeker ook weer gebruik maken. Na de reconstructie kun je alles weer volledig oppakken. Ik adviseer je om het te doen. Veel succes in het verdere verloop met je knie.

Gr. Kai Vreriks