Monday, March 28, 2005

De commercie van pasen


Zoals jullie vast weten is Amerika het land van de ombegrensde mogelijkheden. Die mogelijkheden gaan zo ver dat alles wat traditie, cultuur of anderzins gemeengoed is, omgedoopt kan worden tot iemand zijn kans om geld te verdienen en hopelijk zijn/haar fortuin te maken. Zo ook de paashaas of Easter-bunny, deze heeft hier in de US ook het grote geld gezien. Afgelopen weekend zijn we met de familie naar het winkelcentrum in Bellevue geweest en daar stond op een mooi bord dat de paashaas die dag aanwezig was. Wat dat in de praktijk betekent is dat onze vriend de haas in een mooi huisje in het midden van het winkelcentrum zit en dan mensen daar in de rij staan om het een handje te geven. Dat is opzich geen groot probleem,maar....... daar moet natuurlijk voor de herinnering een mooie foto van gemaakt worden. Die kost dan minimaal $19,- tot max. $ 47 voor 4 foto's. !!! 4 foto's voor meer dan $40 en dat is dan excl de belasting dus wat er uiteindelijk uit je wallet gaat is nog meer !!!. Waar moet dat heen?? Hoe zouden wij het vinden als we Sinterklaas in Dec in het land ontvangen maar dat je hem alleen een hand kunt geven als je euro 20 overmaakt aan Sinterklaas BV? Gelukkig konden we zondag nog gratis eieren zoeken in onze eigen achtertuin, daar heeft de commercie nog niet toegeslagen

1 comment:

Anonymous said...

Hand geven ZONDER foto????Of mag dat niet, want dan neem je op afstand met inzoomen ZELF de foto!! Maar DAAR zullen ze wel rekening mee hebben gehouden, heb ik het idee.

En moet er bij jullie apart belansting over dat soort dingen worden betaald??? Of zit dat OOK bij de prijs "in"?!!

Nou ja......GRATIS eitjes zoeken in je EIGEN tuin, maakt het paasfeest weer zoals het hoort......leuk en lekker "ouderwets" en als de Sint het hier in zijn oude knar krijgt GELD te vragen voor een handje......GELOOF IK ER NIET MEER IN HOOR en dan blijft íe maar in Spanje!! PUH!!

XXX Wilma