Sunday, March 27, 2005

Palm palm pasen, werk.werk.werk

Hoewel religie hier een belangrijk onderdeel van de samenleving vormt, is werk en het belang ervan net zo groot. Iedereen kent wel de verhalen dat zonder de vakbond hier niets van de grond komt en als je ergens geen lid van bent dat je dan ook niet aan de slag komt. Zeker in de bouw en dat soort omgevingen zie je dat vaak. Wat diezelfde vakbonden denk ik vergeten zijn is een bepaalde compensatie in te bouwen voor religieuse feestdagen die op zondag vallen. Het begrip 2e paasdag, 2e pinkster dan en tweede kerstdag bestaan hier niet. Dus na een regenachtig paasweekend hier in Duvall, kan ik maandag gewoon weer AAN HET WERK, terwijl een groot gedeelte van europa gewoon nog 2e paasdag aan het vieren is.... ach soms win je wat, soms verlies je wat. Thanksgiving en Independance Day (4 juli) komen er weer bij.

1 comment:

Anonymous said...

Ach, wij worden niet voor miets LUILEKKERLAND genoemd!!
Hier was (of bij sommige bedrijven IS?!) er OOK nog eens een 3e Pinksterdag.....en toch klagen vele Nederlanders "steen en been".....maar het is zo slecht nog niet hoor met allerlei voorzieningen etc.

En NU slaap je nog, maar we zullen wel aan je denken en Piet vind JOU niet zo "zielig", want die heeft ALLE PAASDAGEN moeten werken en gaat vandaag (maandag) op zijn VRIJE DAG de nachtdienst in!

In ieder geval een DIKKE paasknuffel van Piet en Wilma